22 Ocak 2014 Çarşamba

Sen Şarkılarını Söyle Llewyn Davis


Ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşıyan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Carey Mulligan yer alıyor.

Kara komedi denilince ilk anda akla gelen yönetmenlerden olan Coen Kardeşler, 2013 Cannes Büyük Ödülü'nünde sahibi olan yeni filmleri İnside Llewyn Davis/ Sen Şarkılarını Söyle ile yine kara komedinin sularında dolanmaya devam ediyor.
Ne kadar biyografik bir öykü anlatıyor olsalarda bu işi ustalıkla başardıkları kara komediyi es geçmeden yapıyorlar.

Döneminde, bir çok alanda ve çoğu zaman olduğu gibi, kıymeti bilinmemiş folk şarkıcısıDave Von Ronk'un hayatından bir kesiti ele alan film, 60?lı yıllara uzanıyor ve aynı zamanda bir dönem filmine de imza atıyor.
Coenler filmde yarattıkları atmosferle, gerek sanat yönetimi, gerekse de ışık kullanımı ve seçilen renkler ile dönemin havasını tereddütsüz bir şekilde seyirciye doğru estirmeyi başarıyor.
Greenwich Village 'ın mahalle barlarında tutunmaya çalışan, kazandığı parayla kendine kalacak bir yer bile tutamayan ve geceyi nerede geçireceği belli olmayanLlewyn Davis'in bu yaşantısı onu bir göçebe kılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder