30 Kasım 2021 Salı

Sütlü kadayıf tatlısı tarifi.

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzeme listesi
Sütlü Şerbeti İçin:

    600mililitreSüt(3 su bardağı)
    1su bardağısu
    2,5su bardağıtoz şeker

Kadayıf İçin:

    150gramTereyağı(eritilmiş)
    500gramtel kadayıf(taze)
    1su bardağıdövülmüş ceviz içi

Üzeri İçin:

    1/2su bardağıdövülmüş ceviz içi
    1avuçdövülmüş Antep fıstığı

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti için Sütaş Süt, su ve toz şekeri bir tencereye aktarın ve bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakın.

Kadayıfları tel tel olacak şekilde elinizle havalandırın. Eritilmiş ve süt köpüğü alınmış Sütaş Tereyağı ile birlikte harmanlayıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Sütaş Tereyağı ile yağladığınız kadayıftan portakal büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına tezgaha serin. Üzerine ceviz serpiştirip kadayıfı rulo şeklinde sarın ve fırın kabına yerleştirin. Aynı işlemi diğer kadayıflara da uygulayın.

Hazırladığınız kadayıfı 200 derece fırında üzerleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının alt tabanına alıp 10 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz ılık sütlü şerbetin tamamını gezdirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Şerbetini çekmiş olan kadayıfın üzerine dövülmüş Antep fıstığı ve ceviz serpiştirip servis tabağına alın ve servis edin, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder