27 Mayıs 2014 Salı

Çorumda sel can aldı.

ÇORUM’un Osmancık İlçesi’nde 2 saatte 65 kilogram yağmurun düşmesi sonucu meydana gelen selde, tıkanan rögarı açmak isterken içine düşerek yaralanan 35 yaşındaki Serdar Aslan, hastanede öldü.

 Selde onlarca araç hasar gördü, yaklaşık 100 ev ve işyeri sular altında kaldı. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde dün akşam yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış, hayatı felç etti. Sel felaketi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışlı günlerde ortalama 24 saatte 48 kilogram yağmurun düştüğü bölgeye 2 saatte 65 kilogram yağmurun düşmesi sonucu zemin ve giriş katlarda bulunan 100 ev ve işyerini su bastı. Onlarca araç da sel sularından hasar gördü.

SELDEN FOTOĞRAFLAR

Osmancık İlçesi içinden geçen Tilim Çayı’nın aşırı yağmur nedeniyle taşması sonucu İstanbul-Samsun ve Samsun-İstanbul karayolu ulaşıma kapandı. Karayolu sel sularıyla adeta göle dönüşünce, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yol bir süreliğine trafiğe kapandı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu karayolu 1 saat sonra kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder